Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

 

Науково-педагогічні працівники кафедри ВГР відвідали сучасне гірничовидобувне підприємство Вільногірський ГМК

 

Співпраця університету з провідними гірничовидобувними підприємствами України дозволяє своєчасно оновлювати рівень досвіду, який безпосередньо передається студентам і аспірантам на лекційних і практичних зайняттях. Тому працівники кафедри ВГР постійно підтримують живі контакти з професіоналами у видобувній галузі.

Вільногірський ГМК є одним із провідних гірничих підприємств України з видобування і збагачення рідкоземельних металів ільменіту, рутину, цирконію і т.д. Комбінат забезпечує робочими місцями близько 4 тис. чоловік, велика кількість яких є вихованцями Національного гірничого університету.

На теперішній час підприємство відпрацьовує два кар’єри «Північ» та «Південь».

 

 

Кар’єр «Північ»

 

Кар’єр «Південь»

 

Розробка зазначених кар’єрів відбувається відповідно до проектних показників з виробничої потужності та відновлення земель порушених відкритою розробкою. Нажаль більша частина Малишівського родовища ільменіт-рутил-цирконових пісків відпрацьована, що потребує залучення нових сировинних ресурсів для забезпечення життєдіяльності комбінату. У зв’язку з цим на теперішній час підготовлено проект розробки Матроно-анівського родовища ільменіт-рутил-цирконових пісків.

Вказане родовище є дійсно перспективним адже сукупна площа його покладу складає близько 2,5 тис. гектарів. Проектна виробнича потужність буде складати 2,7 млн т сирого концентрату, що забезпечить роботу комбінату ще на 50 років.

На теперішній час виконуються гірничопідготовчі роботи для забезпечення доступу з поверхні землі до покладу корисної копалини. Загальний обсяг виконаних підготовчих робіт складає 25 відсотків від потреби. Капітальна траншея вже побудована до крівлі покладу корисної копалини.

 

Драглайн при розкритті Матроно-анівського родовища

 

Паралельно з будівництвом капітальної та розрізної траншеї проводяться роботи з відкачування води на першому водоносному горизонті. Це дозволить завершити будівництво капітальної траншеї та розпочати будівництво розрізної траншеї. Після чого почнеться розвиток фронту гірничих робіт з видобуванням корисної копалини.

 

Робота земснаряду при відкачуванні води


 одальша успішна робота Вільногірського ГМК забезпечить стабільне соціально-економічне життя у регіоні, що дозволить отримати нові робочі місця для студентів, а спеціальності гірничого напрямку будуть затребувані в абітурієнтів.

              фото1.jpg


В свою чергу науково-педагогічний колектив кафедри ВГР буде всіляко допомагати Вільногірському ГМК у розробці нових технологічних рішень з підвищення ефективності відпрацювання Матроно-анівського родовища.

 

 

доц. Ложніков О.В.

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт