Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Архів новин за 2012 р.


10-14.12.2012. У рамках договору про співробітництво між Казахським національним та Національним гірничим університетом відбулася робоча поїздка співробітника кафедри доц. Несвітайло М.В. до Казахстану. Під час його перебування у Казахстані обговорювалися майбутні науково-дослідні та викладацькі перспективи співробітництва у галузі відкритої розробки родовищ корисних копалин. Найближчим часом планується заключення договору про виконання сумісної науково-дослідної роботи.

26.10.2012. У рамках договору про подвійний захист дисертацій відбулося друге слухання дисертаційної роботи О. Ложнікова «Обґрунтування та розробка технології формування відвалів з максимальною площею відновлення порушених земель гірничого відводу» на засіданні спеціалізованої ради у Технічному університеті "Фрайберзька гірнича академія" (ФРН). У якості експертів виступили проф. І. Гуменик (ДВНЗ "НГУ"), проф. К. Дребенштедт (ТУ "ФГА") і проф. Н. Деліус (Інститут гірничої промисловості м. Ахен). Рішенням ради Ложнікову О.В. присуджено вчений ступінь доктор-інженер.

3-5.10.2012. Проходила щорічна міжнародна науково-практична конференція "Форум гірників - 2012". На секції "Відкриті гірничі роботи" розглянуто 27 публікацій. З докладами виступили 20 учасників форуму, серед яких 10 співробітників кафедри відкритих гірничих робіт.

25.09.2012.  Вченою Радою університету завідувачу кафедри ВГР проф. Гуменику І.Л. присвоєно почесне звання "Заслужений професор Національного гірничого університету".

14.09.2012. Отримали запрошення від Казахського національного університету на проведення циклу лекційних занять з актуальних питань відкритої розробки родовищ двоє викладачів кафедри у м. Алма-Ати (Респубіка Казахстан).

25.08-5.09.2012. На кафедрі відкритих гірничих робіт ознайомчу практику пройшла група студентів з Інституту гірничої промисловості (м. Ахен, Німеччина) у складі 15 студентів та наукових співробітників під керівництвом проф. Ньюман Деліуса. Організатором практики від НГУ був проф. Гуменик І.Л., керівником практики виступав к.т.н. Ложніков О.В. Під час проходження практики було здійснено маршрут провідними гірничопромисловими підприємствами України, а у вільний час іноземні гості відвідували музеї та непересічні місця нашого рідного краю.

03.07.2012.  В ауд. 1/25 відбулася зустріч викладачів і молодих науковців кафедри відкритих гірничих робіт із головним інженером проектів Інституту "УкрНДІпроект", к.т.н. Шелеповим В.І. Темою доповіді був єдиний у світі крутопохилий конвеєр (карєр "Мурунтау", Навоійський ГМК, Узбекістан), який здатний підіймати гірську масу на 270 м вгору під нахилом до 37°.

29.06.2012. Відбувся захист дисертаційної роботи Ложнікова О.В. «Обґрунтування та розробка технології формування відвалів з максимальною площею відновлення порушених земель гірничого відводу» на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 08.080.02. Рішенням спеціалізованної вченої ради Ложнікову О.В. присуджено вчений ступінь кандидата технічних наук.

15-25.05.2012. Відбувся захист дипломних проектів студентів очного відділення кафедри відкритих гірничих робіт ВНЗ «НГУ». Загальна кількість випускників склала – 45 чол.

26.04.2012. На кафедрі відкритих гірничих робіт (ауд. 1/25) відбудеться неділя студентської науки. Захід буде проводитися у форматі конференції до участі в якій запрошені студенти, аспіранти і молоді вчені. Мета конференції залучення молоді до науково-практичної роботи та стимулювання і підтримка досліджень молодих учених, аспірантів і студентів.

20-21.04.2012. З дводенним візитом в Державному ВНЗ «Національний гірничий університет» перебував директор Інституту гірничої справи і спеціального будівництва ТУ «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина) професор К. Дребенштедт. У ході його візиту підписані положення про створення Українсько-німецького науково-освітнього центру «Інтерзнання» Гірничого інституту ДВНЗ «НГУ»

17-19.04.2012. В ДВНЗ «Національний гірничий університет» на кафедрі ВГР відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади 2011/2012 навчального року з напрямку «Гірництво» спеціальності «Розробка родовищ та видобування корисних копалин» секція «Відкриті гірничі роботи» в якому взяли участь студенти кафедри ВГР Скворцова Т.Г., Лелюк С.В. та Пугач Т.А. За підсумками всеукраїнської галузевої конкурсної комісії І місце отримала Скворцова Т.Г., ІІІ місце Пугач Т.А.

19-21.03.2012. Студенти кафедри ВГР Скворцова Т.Г. і Давиденко О.О. захистили свої студентські наукові роботи на «Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук» з напрямку «Гірництво» зі спеціальності «Розробка родовищ та видобування корисних копалин відкритим способом» в м. Кривий Ріг. Давиденко О.О. з темою докладу «Землезберігаюча технологія відкритої розробки розсипних родовищ корисних копалин» зайняв І місце, Скворцова Т.Г. з темою докладу «Особливості моделювання впливу зовнішнього середовища на супутні корисні копалини при формуванні техногенних родовищ» посіла V місце.

27.01.2012. Відбувся захист дипломних проектів студентів заочного відділення кафедри відкритих гірничих робіт ВНЗ «НГУ». Загальна кількість випускників склала – 8 чол.

20.01.2012. Студенти кафедри ВГР відправили роботи на «Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук», підготовлені разом з їх керівниками, Скворцова Т.Г. (керівник Гуменик І.Л.) «Особливості моделювання впливу зовнішнього середовища на супутні корисні копалини при формуванні техногенних родовищ» і Давиденко О.О. (керівник Панченко В.В.) «Землезберігаюча технологія відкритої розробки розсипних родовищ корисних копалин» до м. Кривий Ріг, в якому знаходиться галузева конкурсна комісія.

16-24.01.2012. Відбувся захист дипломних проектів студентів відкритчиків у м. Докучаєвськ. Загальна кількість випускників склала – 63 чол.

04.01.2012. Виконана доповідь дисертаційної роботи Ложнікова О.В. «Обґрунтування та розробка технології формування відвалів з максимальною площею відновлення порушених земель гірничого відводу» на міжкафедральному семінарі. Доповідь отримала позитивний результат.

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт