Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Архів новин за 2013 р.

22.11.2013. Співробітники кафедри професор І.Л. Гуменик та ст. викладач О.П. Стрілець пройшли підготовку у міжнародному  "Центрі інженерної педагогіки (IGIP)" на кафедрі філософії ДВНЗ "НГУ" та отримали сертифікати "Європейський інженер-викладач".

20-30.10.2013. На кафедрі відкритих гірничих робіт ознайомчу практику проходила група магістрів 2-го курса Казахського національного технічного університету імені К.И. Сатпаева Республіки Казахстан у складі п’ятьох чоловік. Метою практики було ознайомлення з сучасним станом питань освоєння надр та інноваціями у гірництві.

03-04.10.2013.  Проходила щорічна міжнародна науково-практична конференція "Форум гірників - 2013". На секції "Відкриті гірничі роботи" розглянуто 25 публікацій. З докладами виступили 16 учасників форуму, серед яких 8 співробітників кафедри відкритих гірничих робіт. .

25.09.2013. На кадровому ректораті ДВНЗ "НГУ" розглядався ряд кадрових питань, в тому числі і про обрання на посади доцентів співробітників університету. Так серед інших було ухвалено рішення про прийняття на посаду доцента кафедри ВГР к.т.н. Ложнікова О.В. до обрання за конкурсом.

09.09.2013. Про досягнення співробітників кафедри ВГР на міжнародній арені опубліковано статтю "Один диплом - добре, а два - ще краще" в Українській технічній газеті. У ній йдеться про сучасні можливості кожного молодого науковця і студента, що знають іноземні мови і мають бажання навчатися за кордоном.  

02.09.2013. Відбулося щорічне урочисте привітання студентів першого курсу з початком учбового року. Студентів першачків відкритчиків привітали ректор НГУ академік Г.Г. Півняк, декан факультету професор В.І. Бузило і завідувач кафедри відкритих гірничих робіт професор І.Л. Гуменик.   

26.06.2013. Відбувся подвійний захист дисертаційної роботи Літучого В.В. «Обґрунтування технологічних рішень зі зменшення порушень земель при розробці горизонтальних родовищ» на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 08.080.02. Рішенням спеціалізованної вченої ради Літучому В.В. присуджено вчений ступінь кандидата технічних наук.

14.06.2013. Доцент кафедри ВГР Ложніков О.В. прийняв участь в урочистому затвердженні докторів філософії Технічного університету "Фрайберзька гірнича академія" (м. Фрайберг, ФРН), яке відбувається щорічно у середині червня. Захист дисертаційної роботи відбувся у жовтні 2012 року згідно договорів і угод про подвійне керівництво дисертаційними роботами підписаними між ДВНЗ "НГУ" і ТУ "ФГА".  

28.05.2013. Під час засідання Вченої ради НГУ ректор університету академік НАН України Г.Г. Півняк привітав авторський колектив кафедри ВГР Дриженка А.Ю., Симоненка В.І., Шустова О.О. з перемогою (Переможці отримали пам’ятну нагороду та почесний диплом) у Всеукраїнському конкурсі “Винахід-2012”, а також урочисто вручив диплом кандидата технічних наук доценту кафедри ВГР Ложнікову Олексію Володимировичу

16.05.2013. УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ № 279/2013 за розробку та впровадження техніки і технології виготовлення та застосування високоефективних, безпечних емульсійних вибухових речовин на кар'єрах України: КУПРІНУ Віталію Павловичу - докторові хімічних наук, професорові Українського державного хіміко-технологічного університету; МОНАКОВУ Валентину Федоровичу - голові правління публічного акціонерного товариства «Промислово-виробниче підприємство «Кривбасвибухпром»; МАКАРОВУ Олегу Ігоровичу - кандидатові технічних наук, головному технологові публічного акціонерного товариства «Промислово-виробниче підприємство «Кривбасвибухпром»; КОЛТУНОВУ Олегу Вікторовичу - начальникові відділу публічного акціонерного товариства «Промислово-виробниче підприємство «Кривбасвибухпром»; САВЧЕНКУ Миколі Васильовичу - кандидатові технічних наук, технічному директорові товариства з обмеженою відповідальністю «Іст-Форт»; НОСОВУ Володимиру Миколайовичу - кандидатові технічних наук, голові наглядової ради приватного акціонерного товариства «Українська фінансова компанія»; ІЩЕНКУ Миколі Івановичу - кандидатові економічних наук, директорові гірничодобувного дивізіону товариства з обмеженою відповідальністю «Метінвест холдинг»; ВІЛКУЛУ Олександру Юрійовичу - Віце-прем'єр-міністрові України та КРИСІНУ Родеріку Сімоновичу - докторові технічних наук, професору, який працював на кафедрі відкритих гірничих робіт ДВНЗ "НГУ" (посмертно) присуджено Державну премію України в області науки і техніки 2012 року. 

14.-16.05.2013. Кафедру відкритих гірничих робіт відвідав співробітник Технічного університету "Фрайберзька гірнича академія" Роберт Ріттер. У теперішній час він навчається в аспірантурі під керівництвом проф. К. Дребенштедта і займається актуальним питанням обґрунтованного вибору циклічно-потокової технології при відпрацюванні кар'єрів з міцними породами. Перебуваючи в Україні він також відвідав сучасні гірничовидобувні підприємства, яки використовують саме таку технологію. Організатором відвідування підприємств від НГУ був проф. Гуменик І.Л., а супроводжував доц. Ложніков О.В.

13-17.05.2013. Відбулася конференця секції відкриті гірничі роботи під час якої заслухано 11 доповідей студентів та аспірантів кафедри ВГР. На засіданні секції були присутні директор гірничо-транспортного управління Вільногірського ГМК Лисенко В.Г. та начальник департаменту гірничих робіт алмазовидобувного підприємства "Катока" Казола А.Д. 

22.04.2013. У м. Київ відбулося урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу “Винахід-2012”, присвячене міжнародному Дню інтелектуальної власності. З привітаннями виступили Віце-прем’єр Міністр К.І. Грищенко, заступник Міністра освіти і науки України Дніпров О.С. та голова державної служби інтелектуальної власності Кувіня М.В. У номінації “Кращий винахід-2012 у Дніпропетровській області” переміг патент №92548 “Спосіб відкритої розробки родовищ м’яких порід” колективу авторів кафедри відкритих гірничих робіт Дриженка А.Ю., Симоненка В.І., Шустова О.О. та ін. Державного вищого навчального закладу “Національний гірничий університет”. Переможці отримали пам’ятну нагороду та почесний диплом.

16-18.04.2013. В ДВНЗ «Національний гірничий університет» на кафедрі ВГР відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади 2012/2013 навчального року з напрямку «Гірництво» спеціальності «Розробка родовищ та видобування корисних копалин» секція «Відкриті гірничі роботи» в якому взяли участь студенти кафедри ВГР Малєєв Є.В., Журкин Д.А. і Чебенко Л.Ю та гості з 5 українських університетів, які мають спеціалізацію Відкриті гірничі роботи.. За підсумками всеукраїнської галузевої конкурсної комісії І місце отримав студент кафедри відкритих гірничих робіт НГУ Малєєв Є.В. Друге і третє місце посіли студенти Київського політехнічного університету і Криворізького технічного університету, відповідно..

05.04.2013. На кафедрі Відкритих гірничих робіт в рамках Четвертої науково-технічної конференції студентів, аспірантів і молодих учених «НАУКОВА ВЕСНА – 2013» буде проведено засідання секції з напряму роботи Технологія видобутку корисних копалин відкритим способом. Участь у конференції БЕЗКОШТОВНА.

13-15 .03.2013. У ДВНЗ "Криворізький національний університет" відбулася студентська науково-практична конференція з напряму "Гірництво" зі спеціальності "Розробка родовищ та видобування корисних копалин відкритим способом" у якій прийняв участь студент кафедри Відкритих гірничих робіт Дроздов О.В. та посів призове ІІІ місце у 2 турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

19.02.2013. Рішенням Вченої ради Національного гірничого університету завідувачу кафедри ВГР Гуменику Іллі Львовичу присвоєно звання заслуженого професора Національного гірничого університету.

19.02.2013. На засіданні Вченої ради Національного гірничого університету оголошено про премогу авторського колективу Національного гірничого університету та Технічного університету "Фрайберзька гірнича академія" Г.Г. Півняка, І.Л. Гуменика, К. Дребенштедта, А.І. Панасенка у номінації монографії у IX Обласному міжвузівському конкурсі 2012 року "Кращі наукові, навчальні, навчально-методичні та художньо публіцистичні видання" за монографію " Научные основы рационального прирородоиспользования при открытой разработке месторождений" 2011 року.

06.02.2013. За підсумками конкурсу "ТОП-10 визначних досягнень студентів і молодих вчених НГУ" подвійний захист кандидатської і докторської дисертацій (в Україні і ФРН) доцентом кафедри ВГР Олексієм Ложніковим увійшов у рейтинг 10 визначних подій 2012 року НГУ.

01.02.2013-30.04.2013. Студентка 5-го курсу кафедри ВГР Скворцова Т.Г. пройде стажування в Технічному університеті "Фрайберзька гірнича академія", метою якого є написання і захист подвійного диплому магістра в Україні та Німеччині.

20.01.2013. Студенти кафедри ВГР Дроздов О.В. та Рикус А.С. відправили наукову роботу на «Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук», підготовлену разом з керівником Дріженко А.Ю. «Розробка та впровадження нової розкривної технології відпрацювання розкривних порід крутонахиленими виймальними шарами на прикладі карєра Полтавського ГЗК»  до м. Кривий Ріг, в якому знаходиться галузева конкурсна комісія.

    18.01.2013. У рамках Державного ВНЗ “НГУ” відбулась спартакіада з футзалу серед викладачів та співробітників кафедр Гірничого факультету. В змаганнях приймали участь кафедри підземної розробки родовищ корисних копалин, відкритих гірничих робіт, систем електропостачання та збірна Гірничого факультету. Команда кафедри відкритих гірничих робіт зайняла перше місце, за що нагороджена почесною грамотою.

    16-24.01.2013. Відбувся захист дипломних проектів студентів відкритчиків у м. Докучаєвськ. Загальна кількість випускників склала 43 чоловіка: 42 спеціаліста і 1 магістр.



Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт